top of page

Kylä ja ympäristö

Mathildedalin kylällä riittää paljon tekemistä ja nähtävää. Ruukkikylältä löytyy historiallisen ympäristön lisäksi lähiruokaa tarjoavia kahviloita ja ruokapaikkoja, suklaapuoti, kyläpanimo, paikallisten käsityöläisten putiikkeja, kirppis, alpakkatila, satama-alue, kyläleipomo, kartano sekä maksuttomia historianäyttelyitä ja museokohteita. Aktiviteetteja kaipaavalle kylältä löytyy ulkokuntosali, beach volley-, tennis- ja padel-kentät sekä kaikenikäisille soveltuva Adventure Golf-rata. Kalastuksesta nauttiville on tarjolla kalastusoppaita sekä tarvittavat vuokravälineet. Ruska-aikaan alueen metsien sieni- ja marjasatoon pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. 

 

Luonnonrauhasta nauttivan kannattaa ottaa suunnaksi kuvankaunis Teijon Kansallispuisto, joka tarjoaa monipuolisesti eritasoisia vaellus- sekä pyöräilyreittejä sekä mahdollisuuden ihastella maisemia puiston keskellä sijaitsevalta järveltä vaikkapa SUP-laudalla. Lähiseudulta 5km päästä löytyy golf-kenttä sekä laskettelukeskus. Mathildedal onkin oiva lomakohde jokaisena vuodenaikana!

Top 5+1 nähtävyydet

Teijon Kansallispuisto 

Teijon Kansallispuisto on vertaansa vailla! Sieltä löytyy peräti 50km monipuolisesti eritasoisia vaellus- sekä pyöräilyreittejä. Luontokeskuksesta voi halutessaan vuokrata kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja, soutuveneitä, pyöriä ja maastopyöriä. Fatbike-maastopyöriä on vuokralla myös talvella, sillä tämä kansallispuisto tarjoaa parastaan ympäri vuoden. Kesällä reitin varrella voi pulahtaa uimaan, loppukesästä metsästä löytyy runsaasti sieniä ja marjoja pitkälle syksyyn, jolloin pääsee myös ihastelemaan ruskan luomaa väriloistoa. Talvella voi laavuilla pysähtyä nauttimaan nuotion lämmöstä ja vaikka grillata eväitä. 
https://www.luontoon.fi/teijo

Mathildedalin Kyläpanimo, Olutpuoti ja Panimokierros  

Mathildedalin omassa kyläpanimossa pääset kokemaan aitoja makuja laajasta olutvalikoimasta ja tutustumaan autenttiseen panimon tunnelmaan. Panimon Olutpuodin valikoima vaihtelee sesongin mukaan ja panimon omien tuotteiden lisäksi puodista löytyy muita paikallisia juomia, kuten Lepolan ja Hallonmäentilan siiderit. Kyläpanimo järjestää myös ryhmille suosittuja kierroksia, joissa pääset kurkistamaan, kuinka panimo toimii ja kuulemaan tarinoita sen historiasta. 

http://www.kylapanimo.fi/
 

Kyläravintola Terho

Kylän sydän ja olohuone, paljon julkisuudessakin ollut Kyläravintola Terho on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Tänne saavutaan herkuttelemaan kuuluisia kiviarinauunissa paistuvia Terhon pizzoja kauempaakin. Voit istahtaa nauttimaan kyläpanimon viileän oluen tai kupillisen Terhon omaa, vasta paahdettua kahvia. Kesäisin sisäpihan terassi tarjoilee ainutlaatuisia musiikkielämyksiä maamme suosituimpien artistien intiimeillä livekeikoilla. 

https://www.ravintolaterho.fi/

Mathildedalin Keskuspuisto  

Mathildedalin Keskuspuistosta löytyy kaksi vuonna 2020 valmistunutta, Edel Advantage Red Court -pinnoitteen hiekkanurmitenniskenttää, padel-kenttä sekä kaikenikäisille soveltuva Adventure Golf-rata. Pelien lomassa voi istahtaa kahvilan terassille nauttimaan viilentäviä juomia ja jäätelöä sekä nauttia vaihtuvista street food -auton antimista. 

https://www.mathildedalinkeskuspuisto.fi/
 

Teijo Ski & Action Park  

Vajaan 4km päästä löytyy monipuolinen Teijo Ski & Action Park. Talvisin puisto tarjoaa tasokkaat rinteet lasketteluun sekä lumilautailuun ja latuja hiihtäjille. Ruokailla voi Skihaus Bistrossa tai nauttia omista eväistä laavulla. Aloittelija voi vuokrata välineet ja varata tunnin laskun- tai hiihdonopettajalta. Puisto palvelee myös kesäisin, jolloin voi kokeilla vaikkapa mäkiautoilua tai heittäytyä paintballin jännittävään maailmaan. 

https://www.meriteijo.fi/

Meri-Teijo Golf  

Ski & Action Parkin lähellä, noin kilometrin päässä sijaitsee 18 väylää käsittävä, Meri-Teijo Golfin kaunis kenttä. 

https://meriteijogolf.com/

Lisää Mathildedalin alueesta:
https://visitmathildedal.fi/fi

bottom of page